גיה קסטן – תנו לאייר בשקט, בלי מסרים גדולים

במהלך שבוע האיור-2018, לה-קולטור מציגים את תערוכת האמנות הגדולה ביותר בשבוע האיור, שיתפרש על פני סופ"ש שלם, בו יוצגו וימכרו איורים בנושא: בית. בתערוכה יציגו כ-100 מאיירות ומאיירים. הפעם, גיה קסטן, מספרת בהרחבה. 

1

מי את? תחביבים, עבודה, פרויקטים מעניינים, ופרט שאמא שלך לא יודעת עליך?

"גיה קסטן, 26, סטודנטית בבצלאל לתקשורת חזותית, שנה אחרונה".

ספרי לנו קצת על העבודות שלך. מאיפה את שואבת ההשראה?

"אני בעיקר מוצאת את עצמי עוסקת בנושאים שוליים או ”ללא עומק“ ובעצם שמה עליהם את הספוט-לייט. הפרטים הקטנים, הלא רלוונטיים הם אלו שמעניינים אותי. נושאים עם קריצה הומוריטית, צינית לפעמים וחלק מהיום יום, כאלו שלפעמים אפילו אין בהם הגיון, אין מאחוריהם סיבה רציונלית מספיק. אנשים מאד מעניינים אותי, התנועה שלהפ, סגנון הלבוש שלהם. אבסורד ואי הגיון מושכים אותי מאד. יצירה של סיפור דרך קומפוזיציות לא קונבציונאליות. אחד האמנים שהושפעתי מהם הוא, קלישאתי ככל שישמע, אנדי וורהול – בעיניי הוא גאון. מעבר לכך, מאטיס, הצילומים של רוג‘ר באלן, דיוויד שריגלי, באסקייה. תרבות הפופ ארט היא בסיס ההשראה שלי. סאונד הוא גם חלק ענק מההשפעות שלי, מוזיקת שוליים – נויז, מוזיקה אקספרמנטלית, שימושים בטקסטים עם סאונד – סימפולים".

2

3

ספרי קצת על תהליכי העבודה שלך, באילו טכניקות את משתמשת?

"לרוב אני מאיירת ידנית – עט דק (0.25-0.4) שחור. המצע הראשוני הוא תמיד נייר פרגמנט. אני מאיירת כל פרט ופרט בנפרד, לאחר מכן סורקת, מייצרת קומפוזיציה במחשב ולאחר מכן מאיירת הכל שוב באופן ידני כדי שיהיה בעל אותו הקו. אני אוהבת להשתמש בהמון טכניקות, גם ממוחשבות, אך לאחרונה, אחרי שעשיתי חילופי סטודנטים בגרמניה – התנסיתי לא מעט בכל עולם הדפוס הידני – משי, ליטוגרפיה וכו‘. חשוב לי את אותם הערכים לערב עם הסגנון האישי שלי ולנסות ליצור משהו אחר, אולי לא תמיד ברור ומעט הזוי, אולי מעלה חיוך ואסטתי. טושים הם גם טכניקה שאני מאד אוהבת, טושים כאלו של ילדים שאפשר לקנות בכל חנות – הגולמיות שלהם יוצרת בעיניי ענייו".

טרנד בעיצוב שצריך להימחק מהעולם? ואחד כזה שצריך לשמור אותו קרוב ללב?

"אני לא חושבת שצריך היה למחוק טרנד עיצוב מהעולם – בעיניי גם מה שמכוער כביכול, יכול להיות קסום. חוץ מזה, אותן הטעויות הן סימני האזהרה לעתיד. טרנד שצריך להשאר קרוב ללב הוא הדאדא בעיניי – אם הוא נחשב טרנד ולא רק תקופה. אקספרמנטליות, ביקורתיות, סימני שאלה ורדי מייד".

4

5

מטרה שחשובה לך בחיים, והאם את מנסה להשפיע דרך העבודות שלך?

בעבודות שלי לרוב אין מסרים ”גדולים“ – חשוב לי לתת במה למחשבות, רגעים קטנים ולא רלוונטיים ולראות איך לעבוד עם חומרי הגלם האלו. 

המלצה כללית, חסרת אחריות, לדבר מסוים שהתפעלת ממנו בזמן האחרון?

 Bird Pit של SW.Kim, פנזין מקסים, שבעקבותיו קניתי עוד כמה של אותו היוצר. פשוט הקסים אותי בפשטות הבסיסית שלו

6

7

מי המאייר.ת שהכי השפיע.ה עליך?

״הוא אמנם לא מגדיר את עצמו כמאייר – אבל האיורים בצילומים של רוג‘ר באלן הם היו המקום שבו התחלתי לתפוס גישה לאיור. האיורים שלו נאיביים, חזקים, פשוטים והם פשוט קסמו לי מהרגע הראשון ומהמקום שהם מהווים בצילום שלו״.

איפה עוד תוכלו למצוא את שרון? 

אז איפה פוגשים את היוצרים המוכשרים ?

לה־קולטור
נושא: בית / HOME
15-17.11.2018
15.11 חמישי 18:00 – 23:00 | פתיחה חגיגית
גלריה מזא״ה 9, תל אביב.

לעמוד האירוע בפייס

 

איור : איתי בלאיש

יש פה ממתקים רציניים

תערוכת הבוגרים שנקר 2023. צילום: טל סולומון ורדי
סטודנטים ובוגרים

בוגרי שנקר 2023: תערוכה שצריך לראות פעמיים

פרויקטי הגמר במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר הם מהמרשימים שנראו בשנים האחרונות במכללה. בעידן פוסט קורונה, בחרו המאיירות והמעצבים לבדוק פורמטים חדשים, מעניינים וגדולים במיוחד. כל זה בשילוב אוצרות מצוינת, על אף שלטענת המחלקה – אין אוצרות כלל.

קרא עוד »
איור: שרון שפיץ
איור וקומיקס

שרון שפיץ נמצאת בפרטים הקטנים

במהלך שבוע האיור-2018, לה-קולטור מציגים את תערוכת האמנות הגדולה ביותר בשבוע האיור, שיתפרש על פני סופ"ש שלם, בו יוצגו וימכרו איורים בנושא: בית. בתערוכה יציגו כ-100 מאיירות ומאיירים. הפעם, שרון שפיץ, מדברת על איור, רישום והחיים.

קרא עוד »

ווהו! נרשמת לניוזלטר שלנו בהצלחה!

המלצה:
קבוצת הפייסבוק שלנו Secret Uncoated כוללת יופי של ממתקים המתעדכנים על בסיס יומי, עם מלא אנשים טובים ←

שליחת פלייליסט מהמם במיוחד