Press Any Button – מיכל נשרי

Press Any Button של מיכל נשרי הוא קומיקס נוקב ומלא לב על קשרים לא בריאים, ופרויקט הגמר שלה בשנקר. הקומיקס מסופר כמשחק מחשב, שבו אם אתה לא לומד מטעויות ואיך להתגבר על אתגרים, אתה חוזר לנקודת ההתחלה (או הנקודה האחרונה ששמרת). על מקורות השראה מעולמות שונים, ועד המחקר על קומיקס ללא מילים וההתגברות על הדיסלקציה.

Press Any Button - מיכל נישרי. צילום: טל סולומון ורדי

איך התגבש הקונספט?

״בהתחלה הנושא של פרויקט הגמר שלי היה לגמרי שונה וידעתי שאני רוצה לעשות פרויקט גמר שהוא קומיקס אבל לא על הסיפור שאושר שאעשה עליו. שבוע אחרי שהייתי אמורה להתחיל כבר את העבודה על הקומיקס נזכרתי בספר שקראתי שמאד ריגש אותי. Bad Romance של Heather Demetrios, הוא מאוד מרגש וקשה לקריאה. הוא מדבר על מישהי שתקועה בקשר לא בריא. אחרי שסיימתי חשבתי לעצמי שאם הייתי נתקלת בספר הזה יותר מוקדם בחיי אולי הייתי מגיעה לתובנות שלי יותר מהר. משם יחד עם אהבתי לגיימינג התגלגל הקונספט״.

מה היו מקורות ההשראה?

Bryan Lee O'Malley – seconds & seconds scott pilgrim
Eiichiro Oda – One Piece
Masashi Kishimoto – Naruto

״בעיקרון עבדתי הרבה עם שלושתם. בריאן הוא אומן הקומיקס האהוב עלי. אופן השימוש שלו ברקעים, השימוש בהעברת רגש ועלילה לדעתי מדהימה. אני מציירת שנים על שנים, מאז שאני זוכרת את עצמי. ההשפעה הכי גדולה על הציור שלי הגיעה ממאנגה. זה נתן לי דרייב לצייר ולהשתפר. עם הזמן הסגנון של מאנגה הלך אבל האהבה שלי אל המאנגה נשארה״.

סקיצה מהתהליך - צילום ועיצוב: שרון דוידסון

איזה שלב היה לחוץ במיוחד, ובאיזה שלב נהייתה הקלה?

״השלב הכי לחוץ שהיה לי היה הסטוריבורד. הוא היה הכי מתיש ומתסכל. לפני שמתחילים לעבוד בהנאה על העמודים חייבים לדעת מה לעזאזל מציירים. העלילה הייתה לי בראש אבל להעביר אותה לסטוריבורד היה קשה.

באותו הזמן רציתי לבקש לשנות נושא לקשרים הלא בריאים ומשחקי מחשב. רציתי להראות נחישות ושאני מסוגלת לקחת את הפרויקט על עצמי למרות חוסר הזמן – בשלב הזה הקומיקס התעכב בשלושה שבועות.

השלב שבו הוקל לי היה שסוף סוף יכולתי לצבוע, זה גם השלב הכי כיף ומספק״.

מה לקחת איתך מהתהליך הארוך של הפרויקט לחיים שאחרי?

״אפילו שאני דיסלקטית ומתקשה בכתיבה, יכולה לספר סיפור שיכול לרגש אנשים. אני חושבת שבנוסף הבנתי שקומיקס הוא דרך נפלאה להעביר סיפור ושארצה להמשיך לעסוק בקומיקס גם בעתיד״.

מי הנחו את הפרויקט, ועד כמה ההנחייה השפיעה עליו?

״מיכל פאוזנר, דנה שמיר. לגבי האיור לא הייתה לי כל כך הנחיה, די רצתי עם זה בכוחות עצמי. אבל לפני שהתחלתי הן מאוד תמכו בי לשנות נושא אם הקודם לא היה טוב בעיני. בנוסף, מאוד עזרו לי עם הסטוריבורד. העזרה הכי גדולה הייתה בלהעמיד את הקומיקס ולהפיק אותו. יום ההפקה בעיני היה כמו יום הדין. אני לא ידעתי מה לעשות, איך, למה ומתי. מזל שהיה לי אותן״.

Push Any Button - מיכל נישרי
Push Any Button - מיכל נישרי

האם יש תוכניות לחיים שאחרי התואר?

״כן, יש המון. אני רוצה להמשיך לתואר שני בעיצוב (גם בשנקר). יש לי עוד פרויקטים אישיים שאני רוצה להוציא לפועל עכשיו כשיהיה לי קצת יותר זמן. אבל לפני כל זה, אני אשמח לישון איזה יממה או שתיים״.

איזה טיפ תתני לסטודנטים שעולים לשנה ד׳?

״תחשבו טוב על מה אתם רוצים לעשות לפרויקט הגמר שלכם ואם אתם טועים ורוצים להחליף, אל תהססו. הכי חשוב תבחרו משהו שיהיה לכם כיף לעשות. ללא הכיף אין דרייב להמשיך ולטחון שעות על הפרויקט״.

איפה אפשר למצוא את מיכל?

Push Any Button – מיכל נישרי

תערוכת הבוגרים של המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר
ידע עם 8, רמת גן
11-18.07.2019

יש פה ממתקים רציניים

ווהו! נרשמת לניוזלטר שלנו בהצלחה!

המלצה:
קבוצת הפייסבוק שלנו Secret Uncoated כוללת יופי של ממתקים המתעדכנים על בסיס יומי, עם מלא אנשים טובים ←

שליחת פלייליסט מהמם במיוחד