״העבודה הייתה מורכבת, זה באמת מורכב מהמון רכיבים. בעצם הפכנו את הכדור לסוג של דמות. קראנו לו דמות כי הוא בעצם כל הזמן הגיב למה שקורה בתמונה. הסיבה שהחלטנו להשתמש בכדור זה בגלל הירח שמוזכר שלוש פעמים באופרה. כל הזמן מוזכר הירח כאיזשהו כוח קוסמי שמשפיע על מה שמתרחש. ניגשנו לתת את האינטרפרטציה, זה משהו שאיתי טיראן, הבמאי, הגיע איתו, זה מחשבה על כדור.
מה יהיה הכדור הזה? אם זה יהיה כדור שמוקרן עליו, יהיה כדור שהוא בלון מנופח שבתוכו נשים מקרן? בדקנו את כל האפשרויות במשך תקופה ארוכה. עבדנו על האופרה הזאת בערך שנה, אין אפשרות טכנית שלא נבדקה. כל רפרנס מכל מיני דברים של אנשים שעושים בעולם וכל מיני חברות, לא ברור מאליו ליצור כזה כדור.
בסוף הגענו להחלטה שהכדור יהיה בנוי כולו מלדים, דבר שחששנו ממנו בהתחלה, כי רצינו שהחומר יהיה מאד אורגני. מהניסיון שלנו, כדי לייצר הקרנה שהיא מאד אורגנית, עדיף להשתמש בהקרנה או בהקרנה אחורית. אבל כל האפשרויות האחרות פשוט לא יכלו להיות, אז יצרנו קשר עם חברה סינית שבנתה עבורנו את הכדור בהתאמה אישית בסין. אין עוד כדור כזה. זה כדור שנוצר לגמרי בשביל האופרה, שני מטר שבעים וחמש קוטר. במשך שלושה חודשים הם הרכיבו את הכדור הזה, ששוקל יותר מחצי טון.
שלחו אותו אלינו באוניה. הכדור הגיע חודש לפני האופרה, מפורק לגמרי באוניה. היה לנו שבוע בערך להרכיב אותו, לחברה בשם פרולד שעזרה לנו בכל הצד הטכני. אתה עובד שלושה־ארבעה חודשים על הדבר הזה, ואין לך מושג אם הכדור בכלל יגיע ואם הכל יתחבר, ואם הוא יתחבר אם זה יראה כמו שדמיינת. אין סוף דברים שאתה צריך לדמיין ולקחת בחשבון ולקוות שעשית אותם מספיק טוב כדי שהכל יתחבר ביחד וזה יהיה מושלם כמו שדמיינת. באופן כללי באופרה, כל הזמן רצינו שהכדור יהיה מאד חומרי.״