מדריך: איך לבנות פורטפוליו לפנתיאון?

בין אם אתם עומדים לסיים את הלימודים או שאתם כבר מעצבים ותיקים עם הרבה שנות ניסיון, הפורטפוליו שלכם הוא חלק הכרחי מתהליך חיפוש עבודה כשכירים בתחום העיצוב. תפקידו לתת למעסיק הצצה אל היכולות שלכם, תהליכי החשיבה וניסיון רלוונטי בתחום.

מכיוון שפורטפוליו הוא המפתח לקבלת ראיון עבודה, מומלץ להשקיע את הזמן והמחשבה על מנת שיבלוט משאר תיקי העבודות.

בכתבה זו נחלוק איתכן ואיתכם כמה טיפים חשובים מניסיוננו במטרה לחדד ולדייק את תיקי העבודות, בדגש על עיצוב תעשייתי.

שפה עיצובית משותפת

גם אם הפרויקטים שונים במהותם, כדאי לנסות ליצור איזשהו קו מקשר ביניהם. זה יכול להיות פורמט הצגה זהה, סקיצות בקו אחיד, הדמיות בסגנון מסוים או כל צורה אחרת שתדגיש כי העבודות נעשו על ידי אותו המעצב.

מעט פרויקטים

למרות הדחף להציג כמה שיותר עבודות, כדאי להיצמד לכלל האצבע שלפיו תיק עבודות נשפט לפי העמוד הכי טוב והכי גרוע. דפים מרשימים מבחינת יכולות ואיכות נחרטים ויוצרים רושם בלתי נשכח. ומנגד, עמוד שנעשה בזריזות או בעצלנות והגיע לתיק עבודות רק בשביל למלא חלל, יגרום הרבה יותר נזק מתועלת. לכן כמו בהרבה מקרים בחיים, עדיף מעט ואיכותי מהרבה ובינוני.

עבודות מגוונות

שימו לב שיש לכם עבודות ממגוון תחומים שונים. אם התיק עבודות מורכב כולו מריהוט ואתם מעוניינים להתקבל לסטודיו שעוסק בעיקר בעיצוב מוצרי צריכה אלקטרוניים אז שווה לשקול ליצור פרויקט רלוונטי. את הפרויקט הזה אתם יכולים לעשות עבור תחרות עיצוב כזו או אחרת, על מנת להגביר את המוטיבציה ואת התחושה שזה לא נעשה ללא מסגרת או כללים.

קרדיט: Abidur Chowdhury
קרדיט: Abidur Chowdhury

Hero Shot

התמונה שמתמצתת את כל המהות של הפרויקט. היא צריכה להסביר במבט מהיר וכמעט ללא טקסט במה הפרויקט עוסק, מה מייחד אותו ואת הנקודות החשובות שלו. חשוב שלכל פרויקט יהיה הירו שוט מדויק, בתחילת הפרויקט או כעמוד מסכם שלו. 

לספר את כל הסיפור בתמונה אחת. קרדיט: Studio Layer
לספר את כל הסיפור בתמונה אחת. קרדיט: Studio Layer

שיתוף בתהליך

אחד הדברים שמעסיקים ירצו לראות זה איך אתם חושבים או ניגשים לפרויקט. נסו לפרוס בצורה מעניינת וברורה את הפתרונות אותם בחנתם, את תהליך העיצוב ואת התוצאה הסופית.

בהירות במהירות

בדקו שכל פרויקט מובן ונהיר החל מהעמודים הראשונים. לאנשים אין הרבה סבלנות לגלול עד לסוף הפרויקט בשביל להבין במה מדובר. נסו תרגיל פשוט בו אתם מציגים לחבר/ה שאינו מתחום העיצוב את הפרויקט ברפרוף מהיר. אם הם הבינו וקיבלו את כל המידע שאתם רציתם להעביר ממבט של כמה שניות, סימן שעשיתם עבודה טובה. 

טקסטים קצרים וממוקדים. קרדיט: Nacho Castillo
טקסטים קצרים וממוקדים. קרדיט: Nacho Castillo

יכולות מגוונות

הקפידו שתיק העבודות יכיל את כל הכישורים שלכם כחלק מהפרויקטים. אין צורך להוסיף בסופו דף עם סקיצות רנדומליות, אלא לוודא שלפחות אחד מהפרויקטים מכיל דף סקיצות מושקע ומפורט. אותו כנ"ל עם הדמיות, מודלים ושאר היכולות העיצוביות שלכם.

סקיצות ומודלים כחלק מהתהליך המלא. קרדיט: Ayush Singh Patel
סקיצות ומודלים כחלק מהתהליך המלא. קרדיט: Ayush Singh Patel

היררכיה

כמו בכל פרויקט, צריך להחליט מה חשוב יותר ומה פחות. להדגיש את הנקודות שהן הכרחיות להבנת התהליך, ולהצניע או להשמיט פרטים פחות מהותיים. נסו להימנע מדפים מרובים שעמוסים בתמונות מגוגל, כמו מחקרי שוק או מוצרים מקבילים. הם אמנם חיוניים לתהליך אך פחות מושכים את העין ועלולים לעייף את מי שרוצה להבין בזריזות את הפרויקט.

דפים עמוסים מדי מקשים על הבנת המסר וגורעים מהאיכות של כל פרט. קרדיט: Alexence Berthe
דפים עמוסים מדי מקשים על הבנת המסר וגורעים מהאיכות של כל פרט. קרדיט: Alexence Berthe

קורות חיים

רצוי שקו"ח יופיעו בתחילת תיק העבודות (במידה ומדובר ב-PDF; באתר זה יהיה בעמוד משני), ויתנו למעסיק רקע ונקודות חוזקה שלכם מן ההתחלה. בין אם זו עבודה שעשיתם בעבר או יכולת ספציפית שיש לכם והוא יכול להעריך. בנוסף, כדאי לצרף את קורות החיים בנפרד מתיק העבודות, במיוחד אם הוא נשלח לחברה גדולה עם מחלקת כוח אדם שלא רגילה לעבוד מול מעצבים ומצפה לקבל את קו"ח כדף פשוט ונפרד.

קו"ח ברורים ונקיים המאפשרים לקרוא בקלות את המידע הרלוונטי. קרדיט: Chris-Ryan Houngbedji
קו"ח ברורים ונקיים המאפשרים לקרוא בקלות את המידע הרלוונטי. קרדיט: Chris-Ryan Houngbedji

תמונה אישית

זו תמיד נקודה רגישה. מצד אחד אנחנו רוצים שמי שבוחן את תיק העבודות יוכל להצמיד פרצוף לשם, זה יוצר חיבור רגשי ומגדיל את הסיכוי שתקבלו הזדמנות לראיון. אבל מצד שני צריך להיות מאוד מדויקים עם התמונה שאתם בוחרים. תמונה גדולה מדי ואתם עלולים להראות כמי שאוהבים את עצמם קצת יותר מדי, או לחילופין תמונה קטנה עם עיניים שלא מסתכלות על המצלמה יכולה להעיד על חוסר ביטחון. אמנם קל יותר להגיד מלעשות, אבל חפשו תמונה בה אתם נראים עצמכם, בלי יותר מדי יומרות או משחקים.

Forma Studio
Forma Studio

השראה

תוכלו לראות ולהתרשם מאינספור תיקי עבודות ב־Behance ו־Bestfolios ודומיהם. נסו לפענח אילו תיקי עבודות הרשימו אתכם ומדוע. בין אם זו קומפוזיציה מעניינת, פורמט מקורי או הדמיות שנעשו בצורה שלא ראיתם קודם. קחו השראה מהטובים ביותר ותראו איך הרמה שלכם עולה בהתאם.

האנגלית שלך (כנראה) לא מושלמת

גם אם אתן בטוחות שהאנגלית שלכן מושלמת, כדאי לתת לדובר אנגלית כשפת אם לעבור על תיק העבודות. אתם לא רוצים שהדבר היחיד שהמעסיק הפוטנציאלי יזכור ממנו זו טעות בסיסית באנגלית שעלולה להעיד על חובבנות או נטייה לעיגול פינות.

פורמט הגשה

PDF הוא הפורמט הנפוץ לתיקי עבודות בעיצוב תעשייתי, מכיוון שהוא מאפשר מקסימום שליטה בתוצאה הסופית. ביתר מקצועות העיצוב – אתר אינטרנט היא אפשרות עדיפה יותר.

במידה ובחרתםן PDF – שימו לב שהקובץ הסופי ששולחים לא שוקל יותר מ־10 מגה, שזהו לרוב הסטנדרט בתעשייה. רצוי לייצא את הקובץ בפורמט Interactive רחב המתאים לתצוגה דיגיטלית וחסכוני בגודל.

במידה ובחרתםן בפורמט אתר (תמיד טוב!) – ניתן לבצע בקלות (יחסית, יש עקומת למידה קלה) בוורדפרס עם תבנית Semplice (היא גמישה מאוד). או – וורדפרס עם אלמנטור (המגזין בנוי איתה). לא הסתדרתן עם וורדפרס? יש גם את Webflow, וויקס, קרגו

הפורטפוליו של רוני שלו
הפורטפוליו של רוני שלו

ווהו! נרשמת לניוזלטר שלנו בהצלחה!

המלצה:
קבוצת הפייסבוק שלנו Secret Uncoated כוללת יופי של ממתקים המתעדכנים על בסיס יומי, עם מלא אנשים טובים ←

שליחת פלייליסט מהמם במיוחד