דוקו.טקסט 2019 – תרבות, זהות וזיכרון

הספריה הלאומית בירושלים, תארח בשנה החמישית ברציפות את פסטיבל דוקו.טקסט, פסטיבל סרטים דוקומנטריים עכשויים מהארץ ומהעולם, אשר מתמקד בנושאי התרבות, זהות וזיכרון. מה לנו ולזה?
סרט ארגנטינאי בשם ״דפוס חוזר״ העוסק בדעיכת בתי הדפוס של פעם.

דוקוטקסט

זה ממש לא סוד, שבתי הדפוס של פעם, שמדפיסים עדיין בשיטת הבלט, נעלמים מן העולם וכיום מוצרי דפוס בשיטה זו הם ממתקי אספנות. מנגד, בשנים האחרונות, קבוצות של מעצבים, המביעים געגוע לדפוס וממש מחיים אותו, וראינו את זה בפסטיבל Graphic days האחרון שביקרנו בו. שם, חגגו מאיירים, דפסים ואמנים בטכניקות דפוס ישנות – דפוס בלט, משי ואפילו ריזו. 

הסרט, שנוצר על ידי פאבלו פיבטה וניקולאס רודריגז פוקס, מספר על קבוצות צעירים ארגנטינאים שהחליטו ללמוד את שיטת הדפוס מאחרון הדפסים הפועלים בארגנטינה. הסרט יוקרן ביום א׳ ה18.8 בספריה הלאומית בירושלים. 

עוד באותו היום וממש בסיום הסרט יתקיים בספריה הלאומות סיור בשם ״שיגעון הדפוס״ בו יוצגו ספרים מראשית ימי הדפוס ועד פריטי דפוס מהעשור הראשון לקום מדינת ישראל. 

יש פה ממתקים רציניים

Future Shock, Ibby Njoya. Photography: Jack Hems
עיצוב

להתאהב במכונה: תערוכת FUTURE SHOCK בלונדון

דורין שוורצמן נשאבה אל תוך העולם האימרסיבי בתערוכה FUTURE SHOCK בלונדון, שמטשטשת בין המרחבים הדיגיטלים לפיזיים בחוויה רב־חושית, בעזרת הקרנות, אינסטלציות, עבודות וידאו, ובעיקר – עבודת סאונד מדהימה שהשאירה אותה מסוחררת בסוף.

קרא עוד »
A Bigger Splash
עיצוב

4 המלצות לסרטי עיצוב ואמנות בפסטיבל דוקאביב 2020

2020 המוגזמת לקחה לנו את התרבות, ההופעות, הגלריות, את בתי הקולנוע, הפסטיבלים והמסיבות. אך אל לנו להתייאש. עם כל הבלאגן שבחוץ, עומסי החום והחיים שהתהפכו על כפם, ישנו פסטיבל דוקאביב אשר בעקבות מהפכת הקורונה מביא היישר אליכן.ם לסלון קולנוע דוקומנטרי שווה ביותר מהארץ והעולם.

קרא עוד »

ווהו! נרשמת לניוזלטר שלנו בהצלחה!

המלצה:
קבוצת הפייסבוק שלנו Secret Uncoated כוללת יופי של ממתקים המתעדכנים על בסיס יומי, עם מלא אנשים טובים ←

שליחת פלייליסט מהמם במיוחד